Information båda dagarna

Mobiltelefon: Mobiltelefoner stängs av eller sätts på ljud- och vibrationslöst och lämnas in. De lämnas inte tillbaka förrän provet är inlämnat. OBS! Lämna inte telefonen i skåpet utan lämna in vid provstart.

Toalettbesök: Om du måste gå på toaletten skriver du upp dig på en lista som ligger nära dörren. Där skriver du tiden då du går ut, ditt namn och sedan tiden då du kom tillbaka. Endast en elev får vara ute ur klassrummet samtidigt och du får inte prata med någon om provet eller ta med något skrivmaterial.

Mat och dryck: Dryck ska vara sockerfri och energidryck är inte tillåten. Dryck förvaras på golvet eller i igenskruvad flaska. När du dricker skjuter du tillbaka stolen så att du inte riskerar att spilla på datorn. Eventuellt godis eller annat ätbart som vanligtvis inte tillåts på skolan får inte tas med ut från klassrummet varken på rasten eller när du är klar utan äts upp i klassrummet eller slängs bort. (Frukt och smörgåsar får tas med ut från klassrummet.)

Ordböcker och ordlistor får användas men inte på mobiltelefon eller dator.

Elever med följande initialer är i niornas vanliga klassrum: MA, VA, OB, EFS, BG, CJ, MJ, MoK, TK, RM, TY

Elever med följande initialer är i sjuornas gamla klassrum (mittemot åttornas): BA, GA, JB, MB, RG, HHW, MaK, SM, HR, KZ

Specifik information på tisdag

Från kl. 08:20-09:20 kommer du att få läsa texthäftet. Sedan kommer vi att ha rast till kl. 09:40. Du måste sitta minst till kl. 09:00.

Kl. 09:40-12:00 har ni på er att arbeta med frågorna i uppgiftshäftet som ni får efter rasten. Ni kommer då att ha tillgång till både uppgiftshäftet och texthäftet. Både uppgiftshäftet och texthäftet lämnas in när ni är klara.

Kl. 12 har ni lunch och sedan har ni lektioner efter det vanliga schemat på eftermiddagen.

Specifik information på torsdag

Den här dagen kommer ni inte att ha någon rast och ni får tillgång till skrivuppgiften direkt. Ni ska välja en av de tre skrivuppgifterna. Du måste sitta minst en timme men använd den tid du har fått och se till att du följer det som står i uppgiften.

Datorer får inte vara uppkopplade mot internet.

Skriv uppgiften i Pages och se till att dokumentet har ditt namn. Spara regelbundet. När du är klar sparar du dokumentet och för över din uppgift till ett USB-minne som provvakten har.

Ha kvar filen på datorn men gör inga ändringar i filen förrän Erika Norberg säger att det är okej. Det kan ta några dagar.

Efter lunch har ni lektioner efter det vanliga schemat.

E-postadressen publiceras inte.